Beangstigend

Kirsten 2583c uitsnede zonder oog

Om uiting te geven aan mijn zorgen over Turkije heb ik vanochtend een filmpje op Facebook – en op deze website – gedeeld waarop te zien is dat aanhangers van Erdogan een boekenwinkeltje kort en klein slaan. Toen ik een reactie wilde bekijken, bleek die verwijderd. Evenals het filmpje en mijn post.

Navraag in mijn omgeving leert dat hetzelfde bij andere mensen is gebeurd. Ik zeg je: big brother. Facebook is een fantastisch instrument om info te verspreiden, maar er wordt met politiek beleid verwijderd. Er was in de video geen bloed te zien, niemand werd in elkaar geslagen, geen bloot, niets!

Ik laat het originele bericht hieronder staan, inclusief verwijzing naar verwijderde filmpje.. Als ik het terugvind op YouTube of ergens anders, plaats ik het opnieuw. Voor nu gebruik ik de gebeurtenis om mensen te wijzen op de controlemogelijkheden en de mate van controle op Facebook.

TURKS BOEKENBAL
Wie zich omwille van de democratie gelukkig prijst dat de recente couppoging in Turkije is mislukt, mag best weten hoe sommige mensen die overwinning vieren. De mannen in onderstaand filmpje verbouwen een boekenwinkel in Malatya, maar zijn geen aannemers en ook geen medewerkers van de zaak. Evenmin willen zij de democratie beschermen. Echt niet.

Media hebben nauwelijks zicht op gebeurtenissen in een oostelijke uithoek van Turkije. En de gemiddelde Nederlander zal het waarschijnlijk worst wezen. Maar juist – of: ook – daar tonen aanhangers van Erdogan hun gezicht. Het filmpje laat zien dat niet iedereen in het land het zoet der overwinning smaakt. Evenmin houdt iedere Turk van boeken, kennelijk.

Reacties gesloten.

Animated Social Media Icons by Acurax Wordpress Development Company
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Linkedin
Animated Social Media Icons by Acurax Wordpress Development Company
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Linkedin