Tignes voor Kruijswijk!

Nog steeds fier aan kop, Julian Alaphilippe. Wat een vechter! Hoewel Egan Bernal zich gisteren met een machtige demarrage tot favoriet voor de eindoverwinning bombardeerde, moet de Colombiaan en landgenoot van ritwinnaar Nairo Quintana nog maar bewijzen ook de overige twee Alpenetappes zo sterk te zijn. De Franse droom duurt voort.

De droom van Nederland leek op een teleurstelling uit te draaien, want Steven Kruijswijk reed matig. Als de beklimming naar de top van de Col du Galibier langer had geduurd, had hij er net als Alaphilippe af gemoeten. En dat terwijl de Nuenenaar tijd moet winnen waar de Fransman zijn verlies moet beperken en Alaphilippe deels kan leunen, ook vandaag, op zijn capaciteiten als daler.

Galibier
Evenmin overtuigend in de eerste Alpenrit reed Thibaut Pinot, in de Pyreneeën ongenaakbaar. Geraint Thomas heeft als ploegmaat van Bernal, die boven hem staat in het algemeen klassement, nu beperkte vrijheid om aan te vallen, ook omdat zijn rijden minder sterk is dan dat van de Colombiaan. Het zou dan ook wel eens een tweestrijd kunnen worden tussen Bernal en Alaphilippe.

Tignes
Maar nee, Kruijswijk wint dit jaar de Tour de France. Na de rit over de Galibier gaf hij aan minder slecht te zijn geweest dan hij van tevoren had gedacht. Dit betekent dat hij er doorheen is gekomen. De etappe van vandaag, nummer negentien van 21, zal andere koek voor hem zijn, beter smaken. Niet voor niets heeft hij de slotklim naar Tignes in de voorbereiding liefst acht keer geoefend.

Reacties gesloten.

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Linkedin
Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Linkedin