Clinicverslag

Kirsten 2583c uitsnede zonder oog

JEUGD GENIET OP MOUNTAINBIKE

En dan zie je al die jeugdrenners van H.S.V. de Kampioen op een mountainbike door het gras tegen een heuvel op fietsen. Getraind door Jan Weevers van Giant Sports en Events, nog wel, meervoudig winnaar van AGU Egmond-Pier-Egmond en het NK Masters voor veertigplussers. De clinic was woensdag de zoveelste mooie uitdaging die de club haar jeugdleden dit jaar biedt.

Een deelnemer die een speciale melding verdient is Jule. Buiten haar schuld om kwam zij te laat aan op de verzamelplek – de parkeerplaats bij WheelerPlanet – om nog in de groep mee te kunnen rijden naar het clinicparcours in Spaarnwoude. Menig kind was verdrietig huiswaarts gekeerd of had gevraagd om per auto naar de plaats van bestemming te worden gebracht. Zo niet Jule.

Grote Clubactie
De stoet renners onder begeleiding van Marit, Joris, Remco en Mike was halverwege de route toen een toevallig omkijkende staartrijder opmerkte dat een locomotiefje in sneltreinvaart het peloton naderde. Even later sloot Jule bij de groep aan alsof het de gewoonste zaak van de wereld was dat één van de jongste jeugdleden een bende hardrijders in haar eentje achterhaalt.

Het had weinig gescheeld of zij had haar machtsvertoon echter niet bekroond gezien met een welverdiende deelname aan de clinic, die mogelijk was gemaakt door de Grote Clubactie. Op het laatste moment, namelijk, bleken mountainbikes in de kleinste maten – ook voor Jule, dus – niet beschikbaar bij Giant. Voorzitter Hans van het jeugdbestuur bracht uitkomst.

Knalhard
De groep arriveerde keurig op tijd op de startlocatie, de Valleiweg in Spaarnwoude. Sfeer en weer waren er naar om zonder mokken een half uurtje te wachten op het busje dat Hans had gehuurd. Met dat vehikel was hij naar de bevriende club A.S.C. Olympia in Sloten gespoed om daar het benodigde aantal mountainbikes van de kleinere formaten te lenen.

Dit probleemoplossend vermogen van de voorzitter werd door de renners beloond op de enige wijze die H.S.V. de Kampioen betaamt: door knalhard, keigoed en kirrend en tierend van plezier aan de clinic deel te nemen. Werkelijk iedereen vloog de steile trainingsheuvel op en af alsof Weevers de groep al jarenlang wekelijks een paar uur onder zijn hoede heeft.

Enthousiasme
Een hoogtepunt van de clinic was een slipoefening: je sjeest van de heuvel en knijpt op het juiste moment in de remmen opdat je de perfecte stop maakt. Zelfs de begeleiders – allen trainers van de club en ervaren wielrenners – gingen los op dit onderdeel. Mike oogstte bewondering door zonder gêne voor te doen hoe zonder nare gevolgen gras kan worden gehapt.

Het avondje mountainbiken werd afgerond met een korte omloop voor de jongste jeugd, terwijl de oudere renners een langere rit maakten. Het succes van de clinic mag worden afgemeten aan het enthousiasme waarmee de deelnemers – hoewel moe van de training – na deze afsluiting nog een paar rondjes maakten of de heuvel nogmaals overwonnen.

Hoofdstuk
H.S.V. de Kampioen bedankt de Grote Clubactie en trainer Weevers voor de gelegenheid die zij onze jeugdrenners hebben geboden om aan een andere tak van de fietssport te ruiken. Wielervereniging A.S.C. Olympia krijgt een pluim voor het uitlenen van de fietsen. En zo werd opnieuw een hoofdstuk toegevoegd aan een voor onze club toch al mooi wielerjaar.

Reacties gesloten.

Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Linkedin
Customized Social Media Icons from Acurax Digital Marketing Agency
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Linkedin