Moordballade

Nu ik eindelijk weer eens tijd heb om andere dingen te doen dan schrijven, viel ik laatst in een uitzending van De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk kondigde juist een optreden aan van Roxeanne Hazes. Ik wilde meteen wegklikken, maar ben blij dat mijn nieuwsgierigheid mijn vooroordeel overstemde.

Roxeanne bleek namelijk de onvervalste Kylie Minogue van ene Thijs Boontjes te zijn. Samen zongen zij Ballade van de Moord. Tja. Rechtstreeks genakt van Nick Caves Murder Ballads, natuurlijk, dat hoorde ik zo. Maar nee, daarmee doe ik het lied tekort. Het greep mijn aandacht en blijkt te beklijven.

Frontman
Wat mij er in aanspreekt? Het is een moordballade, verdomme! En het swingt als een Cave, inderdaad, maar dan met een eigen geluid. Die Thijs Boontjes kende ik niet, maar ik heb meer van hem beluisterd op YouTube en ja, die jongen bevalt mij wel. Een talentvolle liedjesschrijver.

Hij bevalt mij zelfs zo, dat ik meer informatie over hem ben gaan opzoeken. Die jongen begeleidt dus gewoon Douwe Bob. En hij heeft ook in de band van Anouk gespeeld, geloof ik. Ik kan me echter voorstellen dat hij als frontman die zijn eigen liedjes zingt het beste tot zijn recht komt.

Jeroen van der Boom
En Roxeanne? Die heb ik ook eens opgezocht. Weet ik veel. Maar die blijkt dus regelmatig de liedjes van haar vader ten gehore te brengen. Met Jeroen van der Boom en broertje Dré en zo. Nah. Daar heb ik niets mee. Dan gun ik haar deze kans om een eigen muziekcarrière te maken.

Reacties gesloten.

Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Linkedin
Animated Social Media Icons by Acurax Responsive Web Designing Company
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Linkedin