Hangmat hangen

Kirsten 2583c uitsnede zonder oog

Soms zie je dieren iets doen dat je met de neus op een feit drukt: wij zijn niet zo anders dan andere dieren of, als dat je beledigt, dieren staan dichter bij ons dan wij ons soms realiseren.

Eerlijk gezegd, vind ik deze video niet grappig of schattig, maar een indrukwekkende getuigenis van de intelligentie van dit dier. Zie je dat niet, dan kan ik hoog en laag springen om je er van te overtuigen dat het toch echt zo is. Helpen zal het niet, want je ziet iets niet als je het niet wilt zien. Op dezelfde manier zal jij zeggen dat je iets ziet zoals je het wilt zien. Wie heefft er gelijk? Patstelling. Bekijk de video en laat je niet door mij of de beelden overtuigen, maar door jezelf.

Bespottelijk
Dit gezegd hebbende, dien ik de kanttekening te maken dat het hok van de orang-oetan nu niet bepaald tot de verbeelding spreekt. Dat is een treurige constatering voor iemand die gelooft dat dit dier een mate van uitnodiging nodig heeft die op zijn minst vergelijkbaar is met dat van een nieuwsgierig mensenkind. Ik vind het altijd zo bespottelijk als mensen dit soort filmpjes bekijken, via hun website en/of sociale media delen en overgaan tot de orde van de dag. Toch is dat wat ik nu gaan doen.

Reacties gesloten.

Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Linkedin
Social Network Widget by Acurax Small Business Website Designers
Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookCheck Our FeedVisit Us On Linkedin